DB Exclusive Car Detailing

Audi RS6-R ABT Satin Red Matte Glascoating

Audi RS6-R ABT Satin Red Matte Glascoating behandeling + Interior Detail

Een familie auto, 720 pk en een gelimiteerde oplage van slechts 125 stuks. Deze Audi RS6-R ABT een zeer gave bak noemen is een understatement. Het is wellicht een wolf in ‘schaapskleren’, een supercar met een ongewoon omhulsel. Deze Audi kost nieuw meer dan €300.000, Oke dan is hij wel volledig aangepakt door ABT. De auto is voorzien van extreem veel carbon zoals te zien op de foto’s. Het vermogen is omhoog gebracht van 600 pk naar 740 pk en het interieur krijgt zowaar een ABT make over. En om het geheel af te maken heeft de eigenaar gekozen om de gehele auto in Satin Red te laten wrappen. Nu is het aan ons om deze te beschermen d.m.v. matte glascoating

De voorbereiding

Vaak krijgen we de vraag, kan je matte lak/wrap coaten? Jazeker dit kan. De werking is hetzelfde, de bescherming is hetzelfde, alleen het proces is heel anders. Matte auto’s ondergaan een heel anders proces dan een auto die gewoon in de lak staat. Je kan een matte auto niet kleien of polijsten. Dit maakt het proces natuurlijk heel anders. Wij voeren een uitgebreidere decontaminatie proces uit en ontvetten ook uitgebreider om de matte lak zo goed mogelijk klaar te stomen voor het hechtingsproces met de coating. Daar buiten brengen wij een speciale Gyeon Matte Glascoating aan gemaakt voor matte lakken en wraps. Deze versterkt de kleur en het verschil is dag en nacht zo prachtig. Dus niet alleen kan je een matte coating voor het beschermende aspect aanbrengen maar ook voor het cosmetische aspect.

De RS6-R ABT

Eerst werd de auto grondig gewassen. Hierbij veranderd niet veel voor de Audi RS6-R. Er worden alleen meer decontaminatie stappen toegevoegd. Na het wassen en het drogen van de Audi RS6-R ABT wordt hij grondig geïnspecteerd. Alles zag er verder prima uit behalve 1 vlek in de matte wrap. Met wat DB Exclusive magie is deze vlek echter toch verwijderd. Het carbon wordt met de Rupes Longneck mooi gepolijst want deze zat al flink onder de swirls. Het carbon zou tevens worden meegenomen worden met het coaten. Na dat de gehele voertuig in meerdere fases goed ontvet was werd het tijd voor de glascoating.

Het coaten

Een matte lak/wrap neemt veel meer coating op en is moeilijker te verzadigen dan een normale lak. Hierdoor is het afnemen van de matte glascoating een stuk moeilijker en is een matte ondergrond veel meer vatbaar voor highspots en coating afwijkingen. Helaas kan je een matte lak niet meer polijsten dus zodra er een afwijking zich voor doet is het bijna onmogelijk om deze nog te herstellen of te verwijderen. Het is daarom zeer belangrijk om dit door een specialist te laten uitvoeren.

Normaal coaten wij auto’s met zijn tweeën maar voor deze Audi RS6-R ABT hebben we gekozen om één persoon te isoleren op deze auto. Volledige focus en je tijd nemen is belangrijk. Na het coaten van de gehele auto wordt de rest in orde gemaakt. De ramen worden 3-staps schoongemaakt. De velgen worden nagelopen. De banden en ander kunststof wordt ingevet. Het enige wat nu nog rust is het interieur.

Het interieur

Het interieur was er niet slecht aan toe maar kon wel een grondige detail gebruiken. Veel carbon, zwarte piano lakken delen en grote schermen. Dit is een combinatie voor veel vingerafdrukken en vettige waas. Ook het vele alcantara zag er flink gebruikt uit. Hierdoor is gekozen voor een grondige stoombehandeling van het interieur.

Eerst wordt alles grondig gestofzuigd. Hierna wordt alles met APC behandeld, gereinigd en afgenomen. Met onze detailkwastjes zijn we elk kiertje, naadje, RS6 en ABT badge of toevoeging nagelopen voor het ultieme resultaat. Hierna gaan we overal met stoom erdoor heen zodat het interieur weer volledig fabrieksnieuw is.

Het resultaat

Het resultaat was fenomenaal. Buiten in de zon spat de kleur er vanaf. De hele buitenkant en binnenkant zag er gelikt uit en het complete plaatje was af. Door de coating leken de scherpe lijnen van de Audi RS6-R ABT nog sterker over de auto te schieten. De auto kan weer beschermd de weg op. 1 ding is zeker, er mogen er slechts 125 van zijn gemaakt maar deze is echt uniek!

– DB Exclusive.

Check ook onze Instagram voor meer vette content: https://www.instagram.com/dbexclusive_/

Wil je contact met ons opnemen, klik dan hier.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Laat uw auto weer tot leven komen door onze specialisten met jarenlange ervaring.