DB Exclusive Car Detailing

BMW 760

ULTIMATE DETAIL + EXTRA'S

Voor een vaste klant van ons hebben wij deze BMW 760 mogen aanpakken.

Na overleg met de klant kwamen als wensen naar voren dat wij de remmerij en ophanging grondig zouden reinigen en tevens de remklauwen zwart zouden spuiten (achter volledig, voor gedeeltelijk). Ook moest alles in 1 dag gedaan worden en hoefden wij niet all-out op deze auto te gaan. Op wens van de klant hebben we besloten slechts een 1-staps polijstcorrectie doen.

Als eerst hebben we de auto een grondige handwas gegeven zodat we een betere kijk op de lakdefecten konden krijgen. Na het wassen hebben we de auto op de autobrug gezet en met licht rondom grondig gecheckt op punten van aandacht. De algehele toestand van de 7-serie was oké, geen extreme dingen maar wel een aantal aandachtspunten.

Het eerste waren de velgen, deze hadden namelijk zoveel schade rondom dat wij na overleg met onze klant de velgen direct naar ‘van Gigch autoschade’ hebben gebracht om de schade aan de velgen professioneel te laten herstellen en de velgen opnieuw te laten overspuiten. Dit was de klant ook al opgevallen en had hij tevens ook al aan ons gevraagd.

Hoewel de auto geen deuken en schades heeft en ook nergens lijkt te zijn overgespoten, kunnen we nu wel met ons licht zien dat de auto rondom extreem veel waskrassen (swirls) heeft en her en der wat diepere krassen. Ook de remmerij lijkt behoorlijk te zijn geoxideerd en langzaam overgenomen te worden door roest, dus besloten we hier maar als eerst mee te beginnen.

Na een grondige reiniging van de remmerij en ophanging hebben wij ons bezig gehouden met het preparen van de remklauwen voor het overspuiten van deze. Na de reiniging hebben we de bovenste roestlaag weggeschuurd en de gedeeltes die niet overgespoten hoeven te worden afgeplakt. Nadat dit allemaal gedaan was en de voorbewerking volledig is uitgevoerd hebben we de remklauwen in 2 lagen overgespoten om ze weer een mooie diepe zwarte kleur te geven die perfect combineert met de luxe doch sportieve zilveren velgen.

De diamantzwarte lak van de auto was ook toe een een grondige opknapbeurt. Door de extreem vele waskrassen op de diepzwarte lak was de glans verdwenen en zag je overal lange krassen lopen over de lak als deze in de zon stond. Door met een lichtere compound te werken en een wat grovere pad hebben we de waskrassen in grote mate kunnen verwijderen maar toch nog een sublieme finish kunnen behouden op de zwarte kleur. De meeste waskrassen waren verdwenen na de 1-staps polijstcorrectie en de glans kwam eindelijk weer terug in de diamantzwarte kleur.

Nadat de correctiefase van de auto helemaal is uitgevoerd en we het interieur ook hebben opgefrist hebben we de gloednieuw ogende velgen opgehaald die keurig tot in de details waren hersteld en deze weer op de auto gezet. Hierna hebben wij de auto opnieuw gewassen en en beadmaker (spray-wax) als LSP aangebracht op nog een zachtere afwerking te geven en de glans van de diepzwarte kleur nog meer naar buiten te brengen.

Deze sjieke en elegante BMW 760 springt nu direct weer uit het oog en heeft de verzorging gekregen die het verdient. Wij zijn zeer trots en bevoorrecht dat wij nogmaals aan een exclusieve V12 hebben mogen werken in tijden waar deze steeds schaarser worden.

BMW 760

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Laat uw auto weer tot leven komen door onze specialisten met jarenlange ervaring.