DB Exclusive Car Detailing

Detail Pakketten met keramische coatings.

Om het voor u makkelijker te maken hebben we op maat gemaakte detailpakketten die in 95% van de gevallen overeenkomen met behoeftes van onze klanten. Deze pakketten omvatten de benodigde stappen voor een keramische coating mede als de keramische coating zelf. Plus er zitten zelfs nog vele voordelen aan deze pakketten verbonden. Neem dus een kijkje bij één van deze pakketten hieronder als u geïntresseerd bent in een keramische coating op uw auto of neem direct vrijblijvend contact met ons op. 

Wat is een keramische coating

Een keramische coating is een vloeibare polymeer die handmatig op de buitenkant van een voertuig wordt aangebracht. De coating vormt een chemische binding met de fabriekslak van het voertuig, waardoor een beschermende laag ontstaat. Dit maakt de lak van het voertuig veel duurzamer en biedt bescherming tegen verschillende schadelijke elementen zoals UV-stralen, chemicaliën, vuil en roet.

Voordelen van een Keramische Coating

 1. Bescherming tegen UV-stralen: Keramische coatings helpen verkleuring en oxidatie van de lak te voorkomen door UV-stralen te blokkeren.
 2. Chemische weerstand: De coating biedt bescherming tegen zure en bijtende stoffen, waardoor de lak niet beschadigd raakt door bijvoorbeeld vogelpoep en zure regen.
 3. Hydrofobiciteit: Water parelt eenvoudig van het oppervlak, waardoor vuil en verontreinigingen minder kans krijgen om zich aan de lak te hechten.
 4. Makkelijker schoonmaken: Door de gladde en niet-klevende eigenschappen van de coating wordt vuil en roet eenvoudig afgespoeld.
 5. Langdurige glans: De coating zorgt voor een diepe, glanzende afwerking die langdurig behouden blijft.

Het Belang van Kleien

Kleien van de lak is een cruciale stap in het reinigingsproces van een voertuig voor het aanbrengen van een keramische coating. In de loop der tijd bouwt zich verontreiniging op in de lak van uw auto, zoals teer, boomsappen, industriële neerslag en remstof. Deze verontreinigingen kunnen met gewone reiniging niet worden verwijderd en vereisen een speciale aanpak met een klei bar.

Waarom Kleien Belangrijk Is:

 • Verwijderen van Verontreinigingen: Kleien helpt bij het verwijderen van diep ingesloten verontreinigingen die zich hebben opgehoopt in de lak.
 • Voorkomen van Marring: Opgehoopte verontreinigingen kunnen marring veroorzaken, wat zich uit in lichte krasjes en een waas op de lak. Dit kan de glans en helderheid van de lak verminderen.
 • Voorbereiding voor Polijsten: Door de lak te kleien, zorgt u voor een glad oppervlak dat klaar is voor polijsten. Polijsten helpt om eventuele marring en swirls te verwijderen en herstelt de glans van de lak.

Let op: Kleien zelf kan ook lichte marring veroorzaken, omdat het proces kleine krasjes kan achterlaten op de lak. Daarom is polijsten na het kleien essentieel.

Waarom Polijsten Belangrijk Is

Polijsten is een kritieke stap na het kleien omdat het helpt de marring die door het kleien is veroorzaakt te verwijderen. Door de lak te polijsten, verwijdert u niet alleen deze lichte krasjes, maar verhoogt u ook de glans en de helderheid van de lak.

Voordelen van Polijsten:

 • Verwijderen van Marring: Polijsten verwijdert de lichte krasjes en waas die door het kleien zijn veroorzaakt.
 • Extra Glans: Polijsten herstelt de diepere glans van de lak, waardoor het voertuig er als nieuw uitziet.
 • Optimale Hechting van de Coating: Een gepolijste lak zorgt voor een optimaal oppervlak voor de keramische coating om aan te hechten, wat de duurzaamheid en effectiviteit van de coating verhoogt. Dit is ook nodig om een bepaalde levensduur van de verzegeling te garanderen.
 • Verzegelen van Glans: De keramische coating die daarna wordt aangebracht, verzegelt de glans en biedt langdurige bescherming.
 • Effectief de meeste glans: De algemene misconceptie is dat een (keramische) coating een wondermiddel is dat extreme glans veroorzaakt. Dit is echter niet waar. Wij maken het nog vaak genoeg mee dat mensen bij ons komen met de gedachte dat een coating een wondermiddel is. Echter haal je de meeste glans  namelijk uit het polijsten van de lak. Dit verzegel je dan juist weer met een keramische coating. Een keramische geeft deze glans een extra boost en kan zorgen voor meer lichtreflectie (spiegel effect), een wetlook en meer kleurdiepte.

Waarom wij slechts twee keramische coatings aanbieden

Op onze website bieden we slechts twee soorten keramische coatings aan: Gyeon Q² CanCoat Pro EVO en Gyeon Q² Infinite Base Type 1. Dit doen we omdat uit onze ervaring blijkt dat deze twee coatings in de meeste situaties passen, zowel qua budget als qua vereisten. Wel kunnen deze keramische coatings weer worden afgetopt met een topcoat. Wat meer keuze geeft naar wens.

Voordelen van Beperkte Selectie:

 • Overzichtelijkheid: Door een beperkt aantal coatings aan te bieden, zorgen we ervoor dat u niet verdwaalt in een overvloed aan keuzes. Dit maakt het eenvoudiger om een weloverwogen beslissing te nemen.
 • Optimale Pasvorm: Deze twee coatings dekken een breed scala aan behoeften, van betaalbare basisbescherming tot premium bescherming voor de meest veeleisende omstandigheden.
 • Kwaliteit boven Kwantiteit: We hebben ervoor gekozen om alleen de beste producten aan te bieden. Zo weet u zeker dat u een kwaliteitsproduct krijgt dat voldoet aan onze hoge standaarden.
 • Gecertificeerde Applicatie: Beide coatings mogen alleen worden aangebracht door gecertificeerde Gyeon-detailers, wat zorgt voor een professionele en hoogwaardige applicatie.
 • Betrouwbaarheid van Gyeon: Gyeon is een van de grootste detailmerken ter wereld, bekend om hun garanties op coatings en hun eigen laboratoria waar ze zelf coatings ontwikkelen. Dit zorgt voor consistentie en vertrouwen in de producten die we aanbieden.

In uitzonderlijke gevallen kan er naar een andere coating worden uitgeweken, maar over het algemeen blijkt uit onze ervaring dat een groot aanbod aan coatings niet nodig is. Dit maakt het ook makkelijker voor de consument, omdat ze niet overweldigd raken door de vele opties.

Florus
Florus
2024-06-05
Top bedrijf dat gerund wordt door vader en zonen. Fijn contact en men heeft echt verstand van zaken. Ik heb mijn Tesla laten coaten met een keramische coating van Gyeon en ben zeer tevreden met het resultaat. Ook de ‘nazorg’ verdient een compliment. Het is hier niet van; het zit erop en verder succes ermee. Ik kan iedereen aanraden om hier je auto te laten detailen.
Ninad Page
Ninad Page
2024-05-10
Excellent service (they picked me up to and from the metro station), and the Ceramic Coating was done expertly.
Johnny Nihot
Johnny Nihot
2024-04-27
Kort maar krachtig, dit zijn jongens die hun vak verstaan!
Guus Goossens
Guus Goossens
2024-02-01
Hele goede en fijne service!
Willem Kuivenhoven
Willem Kuivenhoven
2023-11-03
Ik ben via internet bij db exclusive terecht gekomen, via telefonisch contact had ik er eigenlijk gelijk een goed gevoel bij dit werd nog sterker bij het afleveren van mijn auto De vader en zonen zijn heel persoonlijk en nemen alle tijd voor je Vandaag de auto opgehaald en de auto zag er schitterend uit met de keramische coating op de lak en velgen. Ik zou db exclusive bij iedereen aanraden top bedrijf en top mensen
Ramazan Kucukelci
Ramazan Kucukelci
2023-10-28
Ik heb onlangs de nano-coating service laten doen door deze geweldige bedrijf ze zijn vriendelijk en behulpzaam ze gaven me duidelijke informatie over het proces en beantwoordden al mijn vragen. Al met al ben ik tevreden met de nano-coating service van dit bedrijf. Voor de volgende werkzaamheden ben ik hier weer te vinden.
Remco H
Remco H
2023-07-31
Mijn auto hier later coaten, zeer tevreden met het resultaat. Super vriendelijke mensen die al je vragen met plezier beantwoorden. Mocht ik ooit weer een nieuwe auto kopen kom ik hier zeker terug!
Dirk Van Den berg
Dirk Van Den berg
2023-07-07
Zeer tevreden over het resultaat!

Stappen voor het aanbrengen van een keramische coating

Reinig het voertuig grondig om alle vuil en verontreinigingen te verwijderen. Dit kan omvatten: wassen, kleien en het gebruik van een ontvetter.

Reinig het voertuig grondig om alle vuil en verontreinigingen te verwijderen. Dit kan omvatten: wassen, kleien en het gebruik van een ontvetter.

Verwijder eventuele swirls en krassen door het lakwerk te polijsten. Dit zorgt voor een glad oppervlak voor de coating.

Gebruik een ontvetter om alle oliën en polijstresidu van de lak te verwijderen.

 • Breng de keramische coating in secties aan met een applicator pad. Laat de coating enkele minuten uitharden en veeg vervolgens overtollige coating weg met een schone microvezeldoek.

Laat de coating volledig uitharden, wat meestal 24 tot 48 uur duurt. Vermijd tijdens deze periode contact met water en stof.

Budgetgerichte Optie: Gyeon CanCoat Pro EVO

De Gyeon CanCoat Pro EVO is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare maar effectieve keramische coating. Deze coating biedt tot 12 maanden bescherming en is gemakkelijk aan te brengen. Het biedt een uitstekende hydrofobiciteit en een glanzende afwerking die de lak van het voertuig beschermt tegen schadelijke elementen.

Voordelen van Gyeon CanCoat Pro EVO

 • Gemakkelijk aan te brengen: Ideaal voor doe-het-zelf-gebruikers en professionals.
 • Hydrofobisch effect: Water en vuil parelen eenvoudig van het oppervlak.
 • Betaalbaar: Een kosteneffectieve oplossing voor lakbescherming.

Nadelen van Gyeon CanCoat Pro EVO ten opzichte van Gyeon Q² Infinite Base Type 1

Hoewel de Gyeon CanCoat Pro EVO een uitstekende keuze is voor diegenen die een betaalbare en effectieve keramische coating zoeken, zijn er enkele nadelen in vergelijking met de premium Gyeon Q² Infinite Base Type 1. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

1. Duurzaamheid en Levensduur

 • Gyeon CanCoat Pro EVO: Biedt bescherming van 12 maanden, al is in praktijk minimaal 18 maanden in de meeste gevallen makkelijk haalbaar.
 • Gyeon Q² Infinite Base Type 1: Biedt vele jaren bescherming, levenslange garantie of 5 jaar doe-het-zelf garantie.

Nadeel: CanCoat Pro EVO heeft een aanzienlijk kortere levensduur, wat betekent dat het vaker opnieuw moet worden aangebracht om continue bescherming te bieden.

2. Chemische Weerstand

 • Gyeon CanCoat Pro EVO: Beschermt tegen de meeste dagelijkse verontreinigingen, maar is minder bestand tegen sterke chemicaliën en bijtende stoffen.
 • Gyeon Q² Infinite Base Type 1: Heeft een uitstekende chemische weerstand en biedt bescherming tegen zowel bijtende als zure chemicaliën.

Nadeel: CanCoat Pro EVO biedt minder bescherming tegen agressieve chemicaliën, waardoor de lak gevoeliger kan zijn voor schade door bijvoorbeeld zure regen en industriële vervuiling.

3. Glans en Gladheid

 • Gyeon CanCoat Pro EVO: Levert een goede glans en een glad oppervlak.
 • Gyeon Q² Infinite Base Type 1: Creëert een diepere glans en een uiterst glad oppervlak, wat resulteert in een meer indrukwekkende visuele presentatie.

Nadeel: De glans en gladheid van CanCoat Pro EVO zijn goed, maar niet zo intens en duurzaam als die van de Q² Infinite Base Type 1.

4. Hydrofobiciteit

 • Gyeon CanCoat Pro EVO: Biedt uitstekende hydrofobiciteit, waarbij water en vuil gemakkelijk van het oppervlak parelen.
 • Gyeon Q² Infinite Base Type 1: Biedt superieure hydrofobiciteit met een nog beter waterbeading-effect en zelfreinigende eigenschappen.

Nadeel: Hoewel CanCoat Pro EVO goede hydrofobiciteit biedt, is de waterafstotende werking van Q² Infinite Base Type 1 nog beter, wat resulteert in eenvoudiger onderhoud en betere vuilafstoting.

5. Professionele Applicatie

 • Gyeon Q² CanCoat Pro EVO: Kan  eventueel ook door zowel doe-het-zelf-gebruikers als professionals worden aangebracht. Dan wel de mindere variant van Gyeon Cancoat, gecertificeerde detailers mogen slechts gebruik maken van de verbeterde ”Pro” formule.
 • Gyeon Q² Infinite Base Type 1: Mag alleen door gecertificeerde Gyeon-detailers worden aangebracht, wat zorgt voor een professionele en hoogwaardige applicatie. Er bestaat geen variant van de Gyeon Q² Infinite Base Type 1 voor consumenten

Nadeel: CanCoat Q² Pro EVO is toegankelijker voor doe-het-zelf-aanbrengers, maar dit betekent ook dat de applicatie mogelijk minder consistent en duurzaam kan zijn vergeleken met de professionele applicatie van Q² Infinite Base Type 1.

Conclusie

Hoewel de Gyeon CanCoat Pro EVO een betaalbare en effectieve optie is, biedt de Gyeon Q² Infinite Base Type 1 superieure duurzaamheid, chemische weerstand, glans, gladheid, en hydrofobiciteit. Voor diegenen die op zoek zijn naar de allerbeste bescherming en bereid zijn om meer te investeren, biedt Q² Infinite Base Type 1 de beste prestaties en langdurige voordelen.

Premium Optie: Gyeon Q² Infinite Base Type 1

Voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme bescherming, is de Gyeon Q² Infinite Base Type 1 de beste keuze. Deze coating maakt gebruik van fluoro-gemodificeerde polysilazanen, wat zorgt voor een extreem sterke binding met de lak en een duurzame bescherming.

Voordelen van Gyeon Q² Infinite Base Type 1

 • Extreme duurzaamheid: Biedt vele jaren bescherming en komt met levenslange garantie.
 • Uitstekende chemische weerstand: Beschermt tegen zowel bijtende als zure chemicaliën.
 • Diepe glans en gladheid: Creëert een uiterst glad en glanzend oppervlak.
 • Hydrofobiciteit: Verbetert waterbeading en maakt het schoonmaken eenvoudiger.

Conclusie

Keramische coatings bieden ongeëvenaarde bescherming en een blijvende glans voor uw voertuig. Of u nu kiest voor de budgetvriendelijke Gyeon CanCoat Pro EVO of de premium Gyeon Q² Infinite Base Type 1, u kunt rekenen op verbeterde bescherming en een prachtig uiterlijk voor uw auto.

Door het volgen van de juiste stappen voor het aanbrengen van een keramische coating, kunt u de levensduur van de lak van uw voertuig aanzienlijk verlengen en de esthetische waarde behouden.

Auto Intake

Auto Inspectie en Advies

Voordat we u gericht advies kunnen geven, is het handig om uw auto eerst te zien. In onze detailstudio nemen we de tijd om uw auto grondig te bekijken en te inspecteren. We maken gebruik van speciale hulpmiddelen, waaronder een lakdiktemeter en speciale verlichting, om een diepgaand inzicht in uw auto te krijgen. Elke auto is uniek en verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van het behandelplan en advies:

 • Schadeverleden
 • Lakkleur
 • Diepte en hoeveelheid krassen
 • Eerdere bewerkingen aan de auto
 • Lakhardheid
 • Klimaatomstandigheden waarin de auto zich heeft bevonden
 • Leeftijd van de auto en de lak
 • Aanwezige schades, steenslag, deukjes, en meer.

Wij luisteren graag naar uw wensen en proberen binnen uw budget gericht advies te geven over de mogelijkheden en prijzen. Geen enkele auto is hetzelfde, dus passen we onze aanpak aan en stellen we vast wat de staat van uw auto is en wat we kunnen doen. Deze consultatie is geheel vrijblijvend en kan worden besproken onder het genot van een kop koffie! Als alles naar wens klinkt, kunnen we direct een afspraak inplannen of, indien gewenst, een offerte opstellen. In elk geval heeft u dankzij onze expertise een duidelijk beeld van de staat van uw auto en de mogelijke oplossingen.

Daarom is de intake van uw auto van cruciaal belang! Hieronder kunt u eenvoudig uw gratis afspraak plannen. U kunt ook contact met ons opnemen voor meer informatie of om direct langs te komen!